Interieur

Een warme slaapkamer creëren met de trendkleur terra pink | Make-over

De trendkleur terra pink is tegenwoordig in veel huizen te vinden, het is niet voor niets een trendkleur natuurlijk. Zelf ben ik al zo lang ik mij kan herinneren fan van de kleur roze en daarom wilde ik deze kleur zeker toepassen in ons appartement. Benieuwd naar deze make-over? Lees dan snel verder!

Deze prachtige kleur heb ik een plekje gegeven in onze slaapkamer. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik erg fan van wat kleuren betekenen voor jouw mood en gestel. Deze warme kleur Roze heeft een zachte energie en wordt geassocieerd met de termen: jeugdig, romantisch, sensualiteit, charme, zachtheid en ontspanning. Roze is een prettige kleur om te zien en brengt haar warmte en geborgenheid met zich mee. Kortom, geen beter gevoel voor in een kamer waar je tot rust wil komen en in een diepe slaap wil vallen toch?

Dit is de kamer hoe het er eerst uit zag (voor de make-over):

Moodboard maken:

Voordat ik met kleur aan de slag ging ben ik eerst een moodboard/impressie gaan maken. Dit om te kijken of de kleuren die ik in gedachten heb met elkaar matchen, maar ook met de kleuren die al aanwezig zijn in de ruimte. Eerst was alles erg wit, maar dit is zo ongeveer wat ik wilde gaan creëren:

Een stuk spannender toch? Ik wilde een nisje creëren van een oud roze kleur en in de rest van de kamer naturellen toevoegen. Om het tot een geheel te brengen wilde ik het roze van de muur terug laten komen in de ruimte door middel van roze accenten (accessoires). Om het tot een geheel te brengen wil ik posters ophangen waar alle kleuren uit de ruimte weer in samen komen. Dit ontwerp brengt veel meer sfeer en warmte met zich mee en ik kon niet wachten om aan de slag te gaan!

Dit vind ik het aller leukste om te doen, want nu komt het moment dat je echt resultaat gaat zien! Samen met een schilder ben ik de muren in de slaapkamer gaan schilderen. Meteen een tip, wat ik altijd doe als ik ga verven is dat ik mijn kleding binnenstebuiten aan trek. Mocht ik dan morsen met de verf, is dat niet zo erg. Met daarbij heb ik een oud t-shirt (van mijn vriend, haha oeps) aangetrokken.

Ik begon aan de ene kant van de slaapkamer en de schilder aan de andere kant. Ik wilde achter het bed een nisje creëren door middel van een baan dat voor een deel overloopt op het plafond. Omdat dit echt strak gedaan moest worden liet ik dit over aan de schilder.

De baan op de muur is precies zo breed als het bed. Hierdoor krijgt het bed echt een ‘apart’ plekje in de ruimte. Nu de ruimte geschilderd is en de muren droog zijn is het tijd om de gordijnen weer op te hangen, de meubels op zijn plek te schuiven en af te stijlen met een bijpassen dekbed en accessoires. Ben je klaar voor het resultaat?:

inspireren

Dit is toch al veel warmer en prettiger om in te slapen vind je niet? De posters van mijn moodboard moeten nog worden besteld en opgehangen en het liefst wil ik in de toekomt ook beige gordijnen, of toch roze? hihi. To be continued…

Hier nog even de before and after foto’s naast elkaar:

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik ben ontzettend benieuwd wat jij van deze make over vindt. Stuur me gerust een berichtje op Instagram: @villa_sparkles

Ook hulp nodig bij het kiezen van de juiste kleuren of inrichting? Ik ben nog aan het studeren en daarom werk ik momenteel met lage tarieven. Ik zou het hartstikke leuk vinden om jou te mogen helpen! Dus twijfel je over wat je wilt, weet je niet zo goed welke kleuren er bij ‘jou’ passen of lijkt het je gewoon super gezellig als ik je kom helpen? Stuur mij dan gerust een berichtje en dan kijken we samen even naar de mogelijkheden. Liefs!

Meer inspiratie op doen? Klik dan HIER om mijn andere blogs te lezen.

1 Comment

  1. נערות ליווי במרכז

    april 17, 2022 at 9:15 pm

    Right here is the perfect webpage for everyone who would like to understand this topic. You understand a whole lot its almost tough to argue with you (not that I really will need toÖHaHa). You certainly put a fresh spin on a subject that has been discussed for a long time. Wonderful stuff, just excellent!

Leave a Reply