Interieur

Cuisinart wijnopener

Esthetisch & elektrisch

Deze esthetische wijnopener van Cuisinart kreeg ik opgestuurd van ‘the image factory’ en wat ziet het er prachtig uit! Met deze wijnopener hoef je nooit meer te struggelen met een kurkentrekker en hij staat dus ook nog eens super mooi op tafel, op het aanrecht of waar je deze dan ook wilt gebruiken. Het is echt een mooie en praktische eye catcher in het interieur. Er zitten nog allemaal handige accessoires bij die je ook nog kunt gebruiken en de opener wordt geleverd in een compacte doos. In deze blog laat ik je alle tools van de wijnopener zien.

Doos compact

De accessoires

Aan de achterkant bevind zich een beluchter. Dit is het glazen ‘tuutje’ dat je in de fles wijn kunt plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de wijn gaat oxideren voor een betere smaak terwijl je schenkt. Ook maakt dit het schenken nog makkelijker en maakt het de kans om druppels te morsen zeer klein. Dit is vooral voor rode wijn een hele fijne uitvinding, want dit wil je natuurlijk niet op je prachtige tafelkleed ūüėČ

Op de bovenkant van de wijnopener zit een vacu√ľmsluiter. Dit is het zwarte dopje met het zilveren cijferrandje. Deze kun je na inschenken van de wijn als dop gebruiken zodat je de versheid van de wijn kunt behouden. Tot slot zit er iets op dat ik mega handig vind. Je kunt namelijk het pijltje naar de desbetreffende datum schuiven! Zo vergeet je nooit wanneer je de fles wijn hebt geopend en kun je goed inschatten of de wijn nog vers genoeg is gebleven. Als de wijn niet al in √©√©n avond op gaat natuurlijk hihi.

beluchter oxideren
beluchter
vacuum afsluiter
plaats vacuum afsluiter
schenken
vacuum sluiter met datumindicator

Zoals je ziet heb ik het dopje naar 29 gedraaid, het streepje voor de 30. Gisteren heb ik namelijk een heerlijk wijntje open getrokken en nu weet ik later deze week precies of ik de wijn nog op kan drinken.

De tools

Los van het openen van de wijn (wat deze wijnopener natuurlijk doet haha), heeft de wijn ook nog een extra tool element verstopt zitten aan de achterkant onder de beluchter. Dit is de capsulesnijder, deze kun je eronder vandaan trekken en hiermee met gemak het folie omhulsel van de fles wijn verwijderen.

Ik ben helemaal onder de indruk van de Cuisinart wijn opener. Bij ieder borrel avondje (en dat doe ik nogal vaak haha) kan ik hem gebruiken en showen aan vrienden en vriendinnen. Mocht jij de wijnopener ook willen bestellen dan kan dat hier.

capsulesnijder folie omhulsel verwijderen
Cuisinart merk

Bedankt voor het lezen van mijn blog! Hier nogmaals de link naar de wijnopener.

Liefs en cheers!

Sharon.

Leave a Reply