Artemis

Eind opdracht eerste jaar Artemis | Concre-ations

Eind opdracht eerste jaar | Concre-ations & Level 5

Het eerste studie jaar zit er alweer op! Wat is dit toch mega snel voorbij gevlogen! Ik heb stappen gemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling en groei, zeker als ik mijn werken vergelijk met toen ik begon. Ik heb veel toffe opdrachten mogen doen, maar het eind project vond ik stiekem wel het leukste denk ik. Het eind project hield in dat we alle aspecten die we tijdens het eerste jaar hebben geleerd samen gingen voegen. De opdracht was: bedenk een concept dat volledig aansluit bij het bedrijf. We mochten namelijk ook samenwerken met een heel tof bedrijf genaamd Level 5. Zij staan voor duurzaamheid, voor groei en de verbinding tussen innovatie en de ontwikkeling van de mens. Super interessant!

De opdracht is uiteindelijk een heel boekwerk geworden van onderzoek tot eindproduct en alles wat daarbij kwam kijken. Maar ik zal even de meest leuke high lights laten zien. Dit project is bedacht en opgezet door zowel mij als mijn klasgenoot Marieke Hengeveld.

Wat is ons concept?

Ons concept is een 3 gangen diner servies van gerecycled beton dat afkomstig is van bouwplaatsen. Er wordt namelijk flink wat afval beton weggegooid en dat is natuurlijk niet zo duurzaam. Dus dit afval beton zetten wij in om weer een nieuw product van te maken. beton heeft normaal gesproken een harde, ruwe en koude uitstraling. Dit is precies waar wij verandering in brengen met onze series lijn! Wij willen er een ‘soft feel’ aan geven door gebruik te maken van zachte pastel kleuren. De merknaam is ‘Concre-ations’ zoals je vast al hebt kunnen lezen. Dit is omdat ‘concrete’ beton betekent en wij staan voor het ‘creëren’ van iets totaal nieuws en duurzaams. Hier onder zie je een foto van tijdens de presentatie, de betonnen kleurstalen die ik heb gemaakt en de borden.


Kleurstalen presentatie materiaal

Het verkopen van ons product

Los van het bedenken van het product moesten wij ook nadenken over de verkoop. Hoe zet je het product op de markt. Het bedrijf Level 5 heeft al een aantal eigen producten en deze worden verkocht op de website vandebouwplaats.nl. Nu hebben wij bedacht om een eigen Concre-ations pagina toe te voegen aan de website van vandebouwplaats en hierop onze servies lijn aan te bieden. Los van een website is verkopen via Instagram tegenwoordig ook heel toegankelijk en daarom hebben wij er ook een Instagram pagina voor aangemaakt. Goed om te weten is dat heel ons product fictief is, omdat het puur voor een opdracht van school is. Het product bestaat dus niet echt en de Instagram pagina bestaat dus ook niet.

Naast de online marketing hebben wij ook posters laten drukken welke lang de wegen zouden kunnen hangen of bijvoorbeeld in bushokjes. Deze posters laten zien dat er binnenkort een pop up store geopend wordt met dit nieuwe product.

Verkopen marketinf procuct instagram
Poster met betonnen servies

Pop up store

Ook hebben wij bedacht dat als het concept zo goed zou lopen dat er mogelijkheden ontstaan om een winkel te openen dat we dit doen door middel van een pop up store in Amsterdam. Waar precies en waarom op die plek haak ik voor deze blog even niet op in. Dit gaat over de doelgroep en onderzoek hiernaar wat nog bij de opdracht hoorde. Voor nu vind ik het gewoon leuk om jou nog een kijkje te laten nemen in de pop up store, hier onder daarom wat foto’s. Zoals je kunt zien is er bij binnenkomst aan de rechter kant een inspiratie kamer. Hier staat een tafel gedekt zodat de klant meteen sfeer kan proeven en kan zien hoe hij/zij dit thuis ook zou kunnen toepassen. In de winkel staat het servies gepresenteerd op betonnen en marmeren pilaren. Ook hebben wij een ‘limited edition’ servies kleur dat seizoensgebonden is. Deze staan altijd naast de kassa/ balie.

Pop up store overzicht winkel
Inspiratiekamer concre-ations
kassa balie limited edition

De tuin

Aan de winkel is er ook een tuin, gelegen op het zuiden. De tuin is ook helemaal ingericht en geïnspireerd op de doelgroep dat op onze servies lijn zou afkomen. Het heeft de wel bekende ‘Boho style’ gekregen en zorgt voor een extra beleving. Er staat een lange tafel in waar het serivies uitgebreid op gedekt kan worden. De optie is er ook om schotjes op tafel neer te zetten om meerdere tafelsettings te kunnen laten zien. Altijd handig om te gebruiken voor bijvoorbeeld thema dagen. Denk hierbij aan een paas tafel, kersttafel, een bruiloft tafel, noem het maar op. Ook hebben we de ligstoel van Level 5 in de tuin gezet om extra die connectie met Level 5 aan te tonen. Hier wat afbeeldingen van de tuin:

Lange tafel boho style
Boho style tuin sfeer
Ligstoel level 5

Verpakking servies

Bij een product hoort natuurlijk ook een product verpakking. Mocht er een serviesstuk besteld of gekocht worden dan wordt dit ingepakt in een gerecyclede kartonnen door met een beton print. Het servies zelf wordt in zachte linnen doeken ingepakt en afgewerkt met een mooie droog bloem of tak. Ook hierbij dus de combinatie van het beton en de zachte afwerking. in de doos wordt een kaartje bijgevoegd met daarop het verhaal achter het product en de samenwerking met Level 5. Zo staat er ook op waar het beton van jouw bestelde servies vandaag komt. Hierdoor krijgt het servies extra identiteit.

Verpakking kaartje identiteit

Fotoshoot

Tot slot laat ik nog even een paar afbeeldingen zien van de fotoshoot. Bij de opdracht zat er namelijk ook een vereiste opdracht bij dat er een fotoshoot geregeld moest worden met een echte fotograaf. Omdat een hele servieslijn van beton erg lastig is om zelf te maken en vooral veel tijd in beslag zou nemen, hebben wij ervoor gekozen om de shoot met basic wit servies uit te voeren en sommige foto’s hiervan met een beton laagje te Photoshoppen. Ook hebben we de ingrediënten zoals de kleurpigmenten die met het beton vermalen worden op de foto gezet. Bekijk hier onder het resultaat:

Pigmenten kleur
Beton
Betonnen servies fotoshoot
Gedekte tafel
Flatlay foto servieslijn

Alle foto’s zijn gemaakt door De Klik Fotografie: www.deklikfotografie.nl

Website Level 5: www.Level-vijf.nl

Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Liefs Sharon! @villa_sparkles

2 Comments

 1. Marco Hendriks

  mei 18, 2022 at 9:49 am

  Wat een ontzettend gaaf project is dit geworden. De draai van hard en koud naar zacht en warm is prachtig. Dank voor de inspirerende draai.

  1. admin

   mei 18, 2022 at 12:07 pm

   Ah bedankt voor je leuke reactie! En wie weet tot ziens!

Leave a Reply