Interieur

Product lancering vaas: Happy Holder

Mijn aller eerste ontworpen product!

Je leest het goed! Ik lanceer mijn eigen ontworpen product! Dit product is een vaas genaamd de Happy Holder. Benieuwd naar de vaas en waar de naam vandaan komt? In deze blog vertel ik je er alles over en ook over de enorme kans die er op mijn pad is gekomen…

Sharon met happy holder

Hoe het allemaal begon

Het begon allemaal tijdens mijn opleiding. Ik studeerde aan de prinsengracht in Amsterdam in de richting interieur. Dit deed ik op academie Artemis (hogeschool voor trendforecasting, styling en art direction). Aan het begin van de opleiding ben ik mijn eigen bedrijf Villa Sparkles begonnen en ik wist meteen ‘met mijn afstuderen begin ik mijn eerste grote project voor mijn bedrijf’. Wat dit ging worden wist ik nog niet, maar tijdens de studie kwam ik erachter dat mijn passie ligt bij het maken van mooie beelden en bij het ontwerpen van woonaccessoires. 

Mijn afstuderen kwam dichterbij en ik startte mijn onderzoek. Mijn doel was om een beetje van mijn geluk en enthousiasme de wereld in te brengen. In deze drukke prestatie maatschappij rennen we van hot naar her en zijn we continue bezig met het afwerken van ‘to do’ lijstjes, herkenbaar? Hierdoor vergeet je soms te genieten van de kleine dingen en geluksmomentjes, waar het leven toch echt vol mee zit. Je moet ze maar net (in)zien en voelen. Kortom ik ben alles gaan onderzoeken wat een positief effect geeft op je humeur. Denk hierbij aan kleurenpsychologie, bepaalde vormen en structuren, maar ook licht. Licht heeft een enorme invloed op hoe wij ons voelen. Tot slot dacht ik ‘wat geef je iemand als je iemand wilt opfleuren?’ Precies, bloemen! Zo was het idee van de vaas geboren. Alle elementen uit mijn onderzoek zijn samengevoegd tot de ‘Happy Holder’.

examen Artemis academie

Voor mijn afstuderen was het gewenst om dit voor een ander bedrijf te doen dan voor mijn eigen bedrijf. Zo heb ik dit toen fictief voor het merk Rituals gedaan. Maar dit mag je snel vergeten, want nu doe ik het volledig voor Villa Sparkles en wat voelt dit toch goed!

Het verhaal achter de vaas

Goed, ik kan een hele lap tekst schrijven over mijn onderzoek maar ik zal je dit besparen en nu vooral in gaan op de uitkomst en wat het concept van de Happy Holder inhoud. 

De Happy Holder is een handgemaakte vaas. Hierdoor is iedere vaas uniek, net zoals jij. Later zal ik een blog schrijven over het bijzondere maak proces van de vaas, maar nu eerst het concept. 

Het doel van de vaas is om jou te herinneren aan dat je mag genieten van kleine geluksmomentjes. Even stil staan en genieten in het moment. Dit doet de vaas door middel van licht, reflectie, kleur en materiaal gebruik. De ronde en organische vormen staan voor vrolijkheid, zachtheid en verbondenheid. Vooral de verbinding tussen jou en jouw gevoel. Er zit een stukje kleurenpsychologie in het concept van de vaas. Kleuren hebben namelijk een bepaald effect op hoe je je voelt. En iedereen heeft iets anders nodig om zich ‘happy’ te voelen. Vandaar dat de vaas zich presenteert in verschillende kleuren. Kleuren die uit onderzoek het beste in je naar boven halen op verschillende manieren. Zo staat de lila vaas bijvoorbeeld voor het verminderen van stress en de oranje vaas voor warmte het stimuleren van creativiteit. Voor meer info over de invloeden per vaas kun je een kijkje nemen op mijn webshop. Hier staat een beschrijving bij elke vaas, wat deze voor jou kan betekenen. Naast vorm en kleur zit er ook licht verwerkt in de vaas. De reflectie van de spiegelsteentjes geven namelijk een magisch effect in de ruimte ‘sparkles’. Elke keer als ik deze sparkles zie, geniet ik en besef ik mij dat dit één van de kleine geluksmomentjes is. Ook is dit een reminder dat ik mag genieten van alle kleine momentjes dat het leven je te bieden heeft. Wat hier zo magisch aan is is dat de zon speelt met het effect dat de vaas geeft. Staat de zon hoog, dan heb je een kleine decoratie aan Sparkles op de wand. Staat de zon laag, dan ontstaat er bijna een regenboog van Sparkles door de hele ruimte. Persoonlijk vind ik dat laatste het meest indrukwekkend. 

Tot slot is het materiaal ook erg van belang. De vaas is gemaakt van keramiek (aardewerk). Dit materiaal is een natuurlijk product laat jou daardoor ‘aarden’ met de natuur en met jezelf. Wederom de verbinding. Een klein leuk extraatje is dat als je voor de eerste keer water in de vaas doet, je de vaas nog hoort rinkelen (sparkelen hihi). Dit hoort bij het materiaal keramiek. Geniet van dit kort durende geluid, de Sparkles, de bloemen, de kleur en de geur van de bloemen. Laat je door deze ervaring inspireren en neem dit mee in je dagelijks leven.

sparkles concept vaas
zon licht sparkles regenboog

Nu ook te zien op de VT Wonen beurs!

En wat een enorme kans kwam er op mijn pad… Ik was op een event waarbij ik aan de praat raakte met een hele gezellige meid. Ze vroeg mij wat ik deed en ik vertelde vol enthousiasme over dat ik bezig was met mijn eigen vazen collectie. Hierna vroeg ik haar ook wat zei deed, waarop ze antwoordde ‘ik ben stylist van VT Wonen en ik wil jouw vaas wel in mijn huis op de VT Wonen beurs’. Jaaaa dit was natuurlijk te gek! Mijn vaas was nog niet eens af en Kelly van Gendt vroeg gewoon of zij mijn vaas als styling mocht gebruiken op de beurs! Ik vroeg haar wanneer de beurs was en ze zei dat deze van 3 t/m 8 oktober zou zijn. Dit alles was op 12 september. Je kunt je voorstellen dat ik deze kans niet aan me voorbij wilde laten gaan, maar er moest nog een hoop gebeuren. Als een gek ben ik mijn gaan inschrijven bij de KVK, ben ik mijn website gaan omgooien, heb ik een webshop toegevoegd, betaalmethodes aan de shop gekoppeld, ik ben de vaas gaan maken (want deze had na mijn afstuderen nog wat aanpassingen nodig), ik heb een zakelijke rekening geopend, noem maar op. Echt er kwam zo veel bij kijken, maar het is allemaal op tijd GELUKT!

Op donderdag 28 oktober was de deadline en wilde Kelly alles aangeleverd hebben en dat heb ik gedaan! As we speak staat de Happy Holder te shinen op de VT Wonen beurs!

Je kunt de Happy Holder vinden in het Nordic play huis (VT Wonen clubhuis) van stylist Kelly van Gendt.

vt wonen design beurs toilet
happy holder vaas vt wonen design

Waar te koop?

De Happy Holder vaas is te bestellen in mijn online webshop. Hier kun je deze gemakkelijk aan jouw winkelmandje toevoegen en bestellen. De vaas staat dan binnenkort ook bij jou thuis te shinen! Ben jij klaar voor extra geluk en Happines? Dan kan ik alleen nog maar zeggen:

Welcome To The Sparkle Family! 

happy holder sparkle family

De Happy Holder vaas wordt mede mogelijk gemaakt door OBBE Studio.

Leave a Reply