Interieur

Interview interieur en verlichting trends | Tolhuijs

Een persoonlijk interview

Een persoonlijk interview is het geworden, maar ook zeker informatief en interessant. Op heel leuk intitiatief van Joris (van de bedrijven LedLight District en Tolhuijs Design) ben ik namelijk gevraagd om een aantal interview vragen te beantwoorden over verlichting trends, maar ook over mijn eigen ontwikkelingen in de interieur branche. Met veel plezier heb ik deze vragen beantwoord en ik hoop jou hierbij te kunnen inspireren of wellicht wat inzichten te geven!

Op wat ben jij het meest trots van het afgelopen jaar?

Überhaupt was 2022 een jaar voor mij om erg trots op te zijn. Op privé, maar ook op zakelijk vlak. Ik ben enorm gegroeid in het afgelopen jaar. Er zijn zelfs al eerste stappen gezet voor mijn eigen bedrijf. Zo ben ik een website gaan maken en heb ik hierop een blog gestart. Ook mijn bereik op Instagram is langzaam gaan groeien en ik ben mijn netwerk gaan verbreden. Momenteel durf ik mijzelf echt te laten zien en te doen waar ik energie uit haal. Dit geeft mij zo veel voldoening.

Vaas balans en groei groen

Wat waren de verlichting trends van 2022 volgens jou?

Er is mij iets heel specifieks opgevallen in het jaar 2022, wat betreft de verlichting trends. Vanwege de covid pandemie kregen we behoefte aan omarming, transparantheid en zachtheid. Dit zag je overduidelijk terug in het interieur. Wat hierbij opviel is dat er veel met glas werd gespeeld. Ik zag voornamelijk lampen terug komen in verschillende soorten en maten, allemaal van glas. Zowel staande als hanglampen die de lichtbronnen omarmen met glaswerk. De vormen waren voornamelijk rond of organisch. De zachtheid en de transparantie werden goed samen gevoegd. Dit zorgt voor een sfeervol, warm en toch chique gevoel in huis.

Zijn de verlichting trends van 2022 van invloed op die van 2023 en hoe?

Jaa. Het is niet gek dat de trends uit 2022 meegenomen worden naar het jaar 2023. De voorbeelden die ik eerder gegeven heb zullen in 2023 ook nog veel teruggezien worden. ‘Thuis’ is veel meer geworden dan alleen een plek om tot rust te komen en eventueel met het gezin te zijn. Zo is een fijne werkplek voor thuis is nog nooit zo belangrijk geweest. Comfort heeft een steeds hogere prioriteit. We steken dan ook meer energie en tijd in het creëren van deze ultieme en verwelkomende thuissferen. Denk er dan ook aan om bij het inrichten van een huis te werken met een lichtplan, dit is nu extra van belang! Er bestaan verschillende lichtbronnen, hier zal ik niet uitgebreid op ingaan, maar het combineren van goed licht waarin te werken valt en een sfeervoller licht om in tot rust te komen is steeds meer de must. Daarom zul je deze lichttypes veel met elkaar gecombineerd tegen gaan komen.

Wat zijn dé verlichting trends van 2023 voor jou?

Naast zachte materialen en kleuren, de transparantheid, de organische vormenen en de omarmende uitingen, speelt duurzaamheid een grote rol. Dit zien we zeker terug in verlichting. Regelmatig kom ik armaturen tegen van natuurlijke materialen zoals  jute, rotan, touw of hout. Ook tweedehands items shoppen is steeds een ding, het is zelfs helemaal hip. Tweedehands producten hebben een verhaal en dit geeft een stukje karakter aan jouw woning. Dat is meteen een leuke tip voor jou. Shop jouw meubels, accessoires of lampen niet allemaal bij één of twee winkels, maar combineer bijvoorbeeld erfstukken met nieuwe items. Of neem iets mee uit een vakantieland waar je mooie herinneringen aan hebt, kijk eens rond op platforms zoals marktplaats etc. Niet alles hoeft meer nieuw gekocht te worden, want er is al een hoop. Een toffe optie is bijvoorbeeld om een mooie designlamp te kopen bij Led Light District (ook zij houden zich bezig met duurzaamheid van producten, kijk gerust even op hun website) om dit vervolgens te combineren met een mooie catch van marktplaats, ook meteen goed voor de portemonnee.

Win-win-win toch? Haha.

 

Denk je dat je in 2023 je hart kan ophalen qua duurzaamheid in de interieur branche?

100%! Er zijn momenteel al zoveel mooie opties om tot een duurzame aankoop over te gaan en dat word alleen maar meer. Steeds vaker zie je dat bedrijven zich op dit onderwerp storten. Uiteraard heb ik een aantal favorieten merken die bij mij en mijn visie passen, maar als ik een nieuw merk tegenkom kijk ik altijd even op de website. Ik kijk dan bij de ‘about me’ pagina en lees hier graag waar producten vandaan komen, wat het verhaal er achter is en waar het bedrijf voor staat.

Aankomend jaar wordt heel spannend voor jou, je gaat jouw eigen bedrijf lanceren! Op welke manier ga jij de huidige verlichting trends toepassen?

Ja! Dit jaar wordt zeker heel spannend, vol met nieuwe kansen en avontuur! Vooral dat laatste vind ik erg belangrijk. Ik wil lekker veel op avontuur en genieten van wat ik aan het doen ben. Mijn focus ligt nu nog op het afronden van mijn interieur studie en daarna ga ik aan de slag met Villa Sparkles. In mijn bedrijf zal de focus gaan liggen op interieuradvies aanbieden, fotografie, maar ook op product design. Dat laatste (product ontwerp) is wel een primeurtje hoor haha. Dit heb ik nog nergens gedeeld, maar is een tijdens mijn studie ontdekte passie van mij geworden. Ik wil het nog heel breed benaderen en alle opties open houden, maar ik sluit niet uit dat ik ook dolgraag eigen lampen zou willen ontwerpen. Dit omdat ik een grote affiniteit heb met mooie en vooral vernieuwende lampen. Maar zoals ik al zei houd ik alle opties open en ik zie graag tegemoet wat er op mijn pad zal komen.

Om op de hoogte te blijven van wat ik doe kun je mij volgen op Instagram: @villa_sparkles Neem gerust een kijkje en je bent van harte welkom!

Welke trend heb jij zelf helemaal niets mee?

Er is wel een trend waar ik zelf minder fan van ben. Ik ben nogal allergisch voor de standaard ‘industriële’ look in het interieur. Met standaard bedoel ik bijvoorbeeld zo’n inboedel set waar de hele woonkamer mee vol staat weetje wel, haha. Van die tv meubels, salontafels, dinertafels en ook nog kasten van hetzelfde hout met zwart staal. Ik ben zelf meer van het mixen en matchen, om komt tie weer, meer karakter aan de inrichting te geven. Ik kan industriële items wel heel erg mooi vinden hoor, maar dan dus gecombineerd met andere stylen. Denk bijvoorbeeld aan een zacht ogend nachtkastje met daarop een industriële lamp. Wat ook leuk is is om er een hanglamp boven te hangen zoals de Spool en dan een geinig object op het nachtkastje te zetten. Hier kun je een beetje mee spelen, maar waar het om draait is de balans. Als dit goed voelt kan iedere trend of woonstijl wat mij betreft prachtig zijn! Dit neemt niet weg dat als jij wel helemaal happy bent met jouw interieur set, dat dit uiteraard ook helemaal goed is! Doe vooral wat voor jou goed voelt is ten alle tijden het beste advies.

Kun je al iets zeggen over waarom mensen juist bij jou moeten aankloppen voor interieuradvies? Waar heb jij ervaring in opgedaan?

Inmiddels werk ik al twee jaar bij Binti Home en hier heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan. Nog steeds mag ik hier een hoop leren. Ik doe hier zo veel verschillende dingen binnen het bedrijf. De ene dag ben ik stylist of ik ontwerp woon inrichtingen, maar een andere dag ben ik weer fotograaf, filmmaker, editor, content creator, project planner, en zo kan ik nog wel even door gaan.  Dit is onder andere waarom mensen bij mij terecht kunnen komen. Ik heb veel te bieden al zeg ik het zelf haha. Vooral mijn enthousiasme waarmee ik mijn werk uitvoer is mijn grootste kwaliteit. Ik haal zo veel plezier en energie uit mijn werk, dat ik dit al snel over breng op mijn klanten. Privé krijg ik ook vaak te horen dat ik zo positief ben en dat anderen vrolijk van mij worden. Een passend advies aanbieden waar mensen echt vrolijk van worden is dan ook mijn grootste doel. Een ontwerp waarin ze zicht echt thuis voelen en waarvan ze een sprankeling in hun ogen krijgen bij het binnenkomen van hun eigen ‘thuis’.

Heb jij nog gouden tips voor het uitbreiden van ons verlichtingsassortiment?

Ja, samenwerken met Villa Sparkles en samen een lamp ontwerpen, hihi. Nee even zonder dollen… Maak en verkoop vooral waar jullie echt blij van worden en goed bij jullie aan sluit. Krijgen jullie ergens sprankeltjes van in de ogen, ga dan daarop door! Ik zeg ‘jullie’ want wat ik heel sterk vind aan Led Light District en Tolhuijs is dat jullie dit als broers samen opgericht hebben en echt samen doen. Dit mooie familie gevoel mag nog extra naar voren komen. Wellicht door bijvoorbeeld een kaartje met ‘jullie verhaal’ erop meegeven in de verpakking bij ieder besteld product, mocht dit niet al het geval zijn. Dit heeft niet zo veel met het assortiment uitbreiden te maken, maar kan wel een krachtige toevoeging zijn.

Bedankt voor het lezen van dit interessante interview, ik vond het zelf erg leuk om deze vragen te beantwoorden. Mocht je geïnspireerd zijn geraakt en zelf met bepaalde verlichting aan de slag gaan, vind ik het altijd leuk om een foto toegestuurd te krijgen. Dit kan via de sociaals (Instagram) of via het contact formulier op mijn website. Mocht je vragen hebben over verlichting of interieur in het algemeen ben je uiteraard ook altijd welkom!
Vergeet je niet te laten inspireren op de prachtige websites van Tolhuijs en Led Light District ; )

Nogmaals blijf dicht bij jezelf en doe vooral waar jij blij van wordt!
 
Liefs!

Leave a Reply