Van kinderkamer naar kantoor | Barendrecht

Voor deze kamer in Barendrecht mocht ik een ontwerp maken om de kamer om te toveren van een kinderslaapkamer naar een kantoor!

De jonge tiener uit deze kamer kreeg een volledig nieuwe kamer op zolder, waardoor deze kamer een tijdje als logeer kamer leeg heeft gestaan. De vader van de tiener werkt voor zichzelf, maar verricht zijn werkzaamheden nog altijd aan de eettafel. Nu er een kamer vrij kwam had hij wel behoefte aan een eigen werkplek, zodat hij privé en werk meer gescheiden kon houden. Maar hij wist niet wat voor kleur hij mooi vond. Hij gaf aan dat hij neigde naar veilige kleuren, zoals wit en grijs. Gelukkig wilde hij hier verandering in brengen, want ik ben allergisch voor grijs hihi! Hij wilde mij volledig vrij laten in mijn keuze voor het ontwerp. Toch ben ik gaan doorvragen om samen met de klant achter zijn behoeftes te komen. Hier heb ik verder op ingespeeld en daar zijn deze kleuren en de indeling uit gekomen. Verder ben ik enorm fan van de betekenis van kleur en wat dit kan betekenen voor jouw stemming. Ik heb voor een vergrijsde donker blauw gekozen op de muur, dit is de kleur ‘Scotch Blue No. W24’ van Farrow & Ball. Hier heb ik voor gekozen omdat de kleur blauw staat voor efficiëntie, intelligentie en stabiliteit. Toepasselijk voor in een werkruimte vind je niet?

Voor de overige muren ben ik voor een rustige basis gegaan met een warme ondertoon. Dit is namelijk de kleur ‘Wimborne White No.239’, ook van Farrow & Ball. Ik heb bewust gekozen voor een warme ondertoon in deze ‘wittint’. De kleur blauw is namelijk een ‘koele’ kleur en met een vleugje warmte maak je de ruimte weer tot een sfeervol geheel. De afwerking is chique, doordat ik gouden accenten heb toegevoegd. En ook dit geeft een warmere uitstraling dan als ik bijvoorbeeld voor zilveren of zwarte accenten had gekozen.

-Het eindresultaat is nog in behandeling, zodra dit is uitgevoerd vul ik deze pagina aan met de foto’s-

Ook hulp nodig bij het kiezen van de juiste kleuren of inrichting? Ik ben nog aan het studeren en daarom werk ik momenteel met lage tarieven. Ik zou het hartstikke leuk vinden om jou te mogen helpen! Dus twijfel je over wat je wilt, weet je niet zo goed welke kleuren er bij ‘jou’ passen of lijkt het je gewoon super gezellig als ik je kom helpen? Stuur mij dan gerust een berichtje en dan kijken we samen even naar de mogelijkheden. Liefs!

STUUR MIJ EEN BERICHTJE